​​​​​Historie

​Lorgues gamle kvarter er med sine smalle gader, snævre gyder og skæve huse med fine gamle døre en attraktion i sig selv. Byen har et velfungerende t​uristkontor, som er til disposition for de besøgende med brochurer og materiale om de mange historiske bygninger og andre seværdigheder.

Lorques der blev grundlagt i det 12. århundrede af tempelridderne, byder på flere historiske bygninger såvel som flere restauranter og cafeer. Lorgues er desuden en af de 10 første byer, som kendetegner det originale Provence.

Lorgues er indbegrebet af ægte middelalderlig syd-fransk atmosfære og afslappet livsstil. Byen har mange attraktioner at tilbyde den besøgende. Kirken La Collégiale Saint-Martin, det stedlige vartegn, er synlig på lang afstand. Den blev bygget 1704-1729 i klassisk stil og er berømt for sit fine orgel. Maison du Midi ligger lige ved kirken.

Lorgues var en vigtig by i middelalderen, populær hos munkene i Thoronet Abbey og Hospitalers Knights. Le Castrum de Lorgas var godt befæstet til at modstå de barbariske invasioner i det 5. og 6. århundrede og Saracen razziaer i det 9. århundrede. Befolkningen lider under følgerne af flere af disse "konflikter", op til ankomsten af østrigske tropper i 1764. Omkring 1156, den Templiers installeret deres Commanderie du Riou, og forbedret defensiv vægge. Mange af de nuværende vægge og berigede portes er fra denne periode.

De andre fremtrædende træk ved Lorges er det 12. århundredes ur og klokketårn, toppet med 1623 smedejern campanile [Photo 8]. Campanile klokketårn er i den gamle landsby, og var engang på hjørnet af den defensive væg.                                 

Lorgues ligger i hjertet af Provence. Når man besøger byen opdager man hurtigt at der indenfor få kilometers radius ligger mange muligheder for oplevelser og aktivitet.

Strandene i Saint Tropez og Saint Maxime kan nås på ca 35 min i bil, mens at Cannes og Nice nås på ca en time.Cirka 10 km fra Lorgues ligger Draguignan, Var-distriktets gamle hovedby. Aix-en-Provence, en lille times kørsel i bil, er en charmerende gammel universitetsby, kendt for sit studenterliv med cafe'er og restauranter. TGV-toget stopper i Les Arcs, hvilket giver mulighed for en dagstur til Paris!

Uanset hvilken vej man forlader Lorgues mødes man hurtigt af de mange smukke syn som den dejlige natur, de berømte vinmarker, Côte d'Azur og Middelhavet har at byde på.​